ASKİ Genel Müdürü: Suda gizli zam yok

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Cumali Kınacı, su faturalarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle son günlerde sosyal medyada sık sık dile getirilen 'su da gizli zam' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2018 20:46, Son Güncelleme : 27 Eylül 2018 00:19
ASKİ Genel Müdürü: Suda gizli zam yok

Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Genel Müdür Kınacı, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi'nin 14.12.2012 tarihli ve 2179 sayılı kararı gereğince su ve atıksu bedelleri, aylık olarak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında artırılmakta olup suya gizli bir zam söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. Kınacı ayrıca benzer uygulamanın birçok Büyükşehir Belediyesi tarafından da uygulanmadığını söyledi.

ASKİ'DEN ABONELERE SMS

Öte yandan ASKİ de geçtiğimiz günlerde abonelere faturalardaki yüksek fiyatlarla ilgili SMS göndermişti. Abonelere gönderilen mesajda "Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması sebebiyle, genelde 30 günlük okunan sayaç endeks bilgileri son fatura döneminde 39 gün olarak okunmuştur. Fatura tutarlarınızdaki farkın sebebi bu 9 günlük tüketimin eklenmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca bu faturalar 17.09.2018 tarihinden önce çıkmış olduğundan yüzde 17'lik indirim yansıtılmamıştır. Su tarife ücretlerinin arttırıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber